Carian perkara yang berkaitan dengan blog ini

Wednesday, December 31, 2014

MONGOLIAN BLUE SPOT: TANDA BANGSA RAJA?

Foto 1: Mongolian Blue Spot pada bayi Taiwan (foto diambil dari Wikipedia)

Kajian tentang Mongolian Blue Spot ini telah dilakukan oleh Erwin Balz apabila beliau mendapati terdapat tanda kebiruan pada bayi Jepun. Beliau mempercayai bahawa ciri ciri ini ada kaitannya dengan bangsa Mongol lantas menamakan fenomena ini sebagai Mongolian Blue Spot. Pada masa sekarang bayi yang dilahirkan dengan tanda ini sudah bertebaran di seluruh dunia, namun begitu ia amat ketara disebelah Asia Timur.

Apa yang menarik untuk difahami ialah bayi-bayi yang dilahirkan di kalangan keluarga keturunan Syarif Yang Di Pertuan  mempunyai tanda ini. Bagi mereka dari keturunan Syarif Yang Di Pertuan yang mempunyai salasilah yang jelas perkara ini boleh menjadi bukti genetik kerana darah “Mongoloid Origin” ini boleh diperolehi dari Pengasas Empayar Mongol India iaitu Zahiruddin Babur Shah yang merupakan cicit piut Genghis Khan.

Tanda Mongolian Blue Spot ini seperti juga tanda pada gigi Premolar Leong (sila klik di sini) merupakan bukti genetik yang wujud yang boleh digunakan untuk membenarkan salasilah keturunan Syarif Yang Di Pertuan. Perkara berkaitan Bangsa Raja ini ada disebutkan di dalam manuskrip Undang-Undang Kedah. Pendapat peribadi penulis, Bangsa Raja ini merujuk kepada satu kelompok keluarga dan keturunan dari Raja dahulu kala. Raja yang sebenar Raja… “THE WARRIOR KING”.


P/S: Akhirnya sempat juga bersantai pada 31.12.2014 ini, kerana pejam celik pejam celik baru sedar dah lama rupanya tak menulis secara santai ni dan tahun 2014 ini masih belum ada posting lagi.. J

5 comments:

 1. This is very fascinating, You're an excessively skilled
  blogger. I've joined your rss feed and look ahead to in quest of extra of your magnificent post.
  Also, I've shared your site in my social networks

  Also visit my homepage smslån vivus

  ReplyDelete
 2. Hi,

  I would like to let you know that we are selling high PR Tumblr blogs.
  I think as a webmaster, you know the importance of having backlinks from high PR blogs.
  And you also know how costly it can be to have backlinks to this high PR blogs.


  Well I would like to inivte you and take a look at our offer.
  At very cheap price, you can have your own high PR Tumblr were you can use as backlinks to your site.  If your interested, please visit: http://bit.ly/highprtumblr

  Thanks

  my web site Cheap High PR Tumblr Blogs

  ReplyDelete
 3. Way cool! Some very valid points! I appreciate you
  writing this post and also the rest of the site is also very
  good.

  Here is my web blog - weight loss tips, www.w3ightl055.com,

  ReplyDelete
 4. Thanks very interesting blog!

  My blog ... 'celebrity holiday homes'

  ReplyDelete
 5. Gengkhis khan ni dulu zalimkan. Cucu dia Hulagu khan itulah yg menjatuhkan empayar islam terkemuka iaitu dari keturunan Rasullullah saw Bani Abbasiyah. Sampaikan sungai tigris hitam disebabkan dakwat dr buku n kitab2 di campakkan ke sungai dan setengahnya dijadikan jambatan untuk menyeberang. Akhirnya di akhir usia hulagu terima hidayah or anak or cucunya..sy tak berapa ingt dh. Besar kuasa Allah ni..Dia boleh hidayah pd org yg zalim pun dan boleh juga tarik hidayah dr org yg terlampau alim pun as Barsisha yg akhirnya mati dalam kufur..wallahu'alam.

  ReplyDelete